Cigar ordbog

Enhver cigar aficionado bør kunne et par cigarudtryk på spansk. Test din viden, eller bliv klogere med Cigarstuens cigar ordbog.

 

A


Acopio y Beneficio - Processen med at samle og forbedre tobaksblade, når de er høstet, indtil de anbringes i baller til modning.

ANAP - National gruppe af små landmænd, repræsenteret i det regulerende råd for det beskyttede oprindelses nominering (D.O.P.) Habanos.

Anilla - Det cubanske ord for et cigarebånd eller -ring (kendt i Spanien som en vitola)

Aporque - At hobe jorden op omkring tobaksplanten for at hjælpe rødderne med at vokse.

B


Barajita - Bogstaveligt talt "en pakke kort". Kælenavnet, der blev givet blandings afdelingen på en fabrik, fordi processen med at samle tobaksblade til en blanding ligner blandingskort.

Bonche - Den cylindriske bunke der dannes, når fyldblade indpakkes i bindebladet.

Boquilla - Cigarens fod

 

C


Cajuela - Se under Mini rodeo

Capa - Det ydre dæksblad

Capote - Ombladet. Valgt blandt de største og fineste volado blade, der er dyrket på den nederste del af tobaksplanten.

Casa de Tabaco - Tobakshus på en plantage, hvor bladet hærdes, og den første gæring af fyldblade og bindeblade finder sted.

Casquillo - Bogstaveligt talt en "patron". Et cylindrisk stempel der bruges til at skære en lille sektion fra for at afslutte cappen.

Catadores - Cigar testere, der dagligt tester/smager cigarer på fabrikkerne

Cedros - Cedertræs stykker omviklet om cigarerne

Cepo - Skabelonen, der bruges til at kontrollere ringmål og længden af en færdig cigar.

Chaveta - Halvcirkelformet kniv der bruges af torcedorerne til at skære tobaksblade på fabrikken.

Claro - Beskrivelsen af et lysebrunt dæksblad på en færdig cigar.

Colorado - Beskrivelsen af et mørkebrunt dæksblad på en færdig cigar. Også Colorado Claro - mellembrun og Colorado Maduro - mørkere brun.

Comisión Nacional de Degustación - Kommission sammensat af de bedste cubanske smagere, som er en del af Tobacco Research Institute. Med det regulerende råd kordinerer det retningslinjer for kvalitet, konsistensen af blandinger til mærkerne og tobakssorterne.

Consejo Regulador Denominacion de Origen Protegida (D.O.P.) Habanos - Det regulerende råd for beskyttet oprindelse betegnelse (DOP) for Habanos. Er det organ, der forener alle organisationer i Cuba, der har ansvaret for de produktionsstandarder, der anvendes i hele tobaksindustrien fra gårdene til de færdige kasser. Det består af følgende organisationer: Tabacuba, Asociación Nacional de Agriculturalores Pequeños (ANAP), la Empresa de Acopio y Beneficio del Tabaco, el Instituto de Investigaciones del Tabaco Cubatabaco og Habanos s.a.

Cuje - En stang som tobaksbladene hænger i, i Casa de tabaco.

Curación - Tørreprocessen som tobaksbladene gennemgår i Casa de tabaco.

D


Desbotonar - At fjerne topknoppen fra tobaksplanter for at koncentrere væksten om udviklingen af yderligere blade.

Deshije - At fjerne sideskud efter Desbotonar.

E


Edición Limitada - Begrænset udgave. Specielle produktioner af Habanos fremstillet årligt ved hjælp af indlæg, omblade og dæksblade lagret i mindst 2 år inden cigarerne fremstilles. Dæksbladet kommer fra de øverste blade af den skygge-voksede (tapado) tobaksplante, som er mørkere i farven. Kasserne kan kendes ved hjælp af et ekstra sort og guld segl, der angiver, at de indeholder Limited Edition Habanos og året, hvor de blev frigivet. Hver cigar er klædt med et ekstra bånd, der giver de samme oplysninger.

Ensarte - Sammensyning af tobaksblade i par, inden de placeres på cujes i Casa de tabaco. Bruges også som et alternativt ord til at beskrive metode til høst af blad efter blad.

Escaparate - Conditionering rummet, hvor cigarerne opbevares ved 16 til 18 ° C og mellem 65 og 70 procent fugtighed for at komme sig fra hårdheden i fremstillingsprocessen.

Escogedores - Arbejdere der arbejder parvis på fabrikken for at farve-matche cigarerne i enhver kasse eller bundt.

Escogida - Sorteringshuset, hvor klassificeringen af alle blade - indlæg, omblade og dæksblade finder sted. Og også stedet for fermenteringen af dæksbladene. Navnet beskriver også processen på fabrikken, hvor de færdige Habanos klassificeres i forskellige farver og nuancer til pakning.

F


Figurado - En cigar med en uregelmæssig form, spids i den ene ende eller dobbeltfigurado, spids i begge ender.

Fortaleza - Bogstaveligttalt styrke. Fortaleza 1, 2, 3 og 4 er synonymer for volado, seco, ligero og medio tiempo.

G


 

Gavilla - En stak sorterede tobaksblade bundet i deres stængler til håndtering.

Goma - Smagløs og lugtfri vegetabilsk gummi, som regel tragant, brugt af torcedores til at fastgøre dæksbladet og cappen på en cigar.

Gran Reserva - Specielle produktioner af Habanos, der frigives lejlighedsvis i små mængder. Udtrykket gælder kun for Habanos, hvis alle blade er blevet lagret i mindst 5 år, før de rulles på fabrikken. De identificeres af et andet bånd på cigarerne i sort og guldfarve.

H


Habanos - Den officielle Denominación de Origen Protegida (DOP) eller beskyttet oprindelses betegnelse, der kun bliver brugt til at beskrive de mest fremragende mærker af cigarer, der fremstilles i Cuba, efter de mest krævende standarder. Fra tobakker, der kun dyrkes i bestemte områder af øen, der også er beskyttet som oprindelsesbetegnelser. På engelsk oversættes ordet - Havanas, der i vid udstrækning betragtes som de bedste cigarer i verden.

Habanos S.A., Corporación - Det Havana baserede selskab, der ejes i fællesskab af den cubanske industri og det britiske Imperial Tobacco Group, der markedsfører alle 27 Habanos-mærker over hele verden.

Habanosommelier - Ligesom en vinsommelier, vælger og servere en habanosommelier Habanos, samt anbefaler sammensætninger med drikkevarer eller andre produkter som kaffe, te eller endda chokolade. En konkurrence om at finde verdens bedste Habanosommelier arrangeres hvert år som en del af Festival del Habano.

Habilitaciones - De farverige bind, der bruges til at dekorere de traditionelle cigarkasser.

Hecho en Cuba - Lavet i Cuba

I


Instituto de Investigaciones del Tabaco - Tobaksforskningsinstituttet, der kontrollerer frøene, som landmændene bruger, og forsker for at forbedre frøstammer, ved hjælp af naturlige metoder til krydsning og selektion. En del af det regulerende råd for D.O.P. Habanos.

L


Lector - Oplæser, der underholder Torcedorerne, mens de arbejder.

Ligador - Master blender på en cigarfabrik.

Ligero - Ordet oversættes som "lys", selvom det bruges til at beskrive de blade, der er taget fra toppen af planten, der er rige på smag og normalt mørke i farve. Fortaleza 3.

M


Maduro - Bogstavelig talt - moden. Beskrivelsen af et meget mørkebrunt, næsten sort dækblad på en cigar.

Mancuerna - Fremgangsmåden til høst af tobaksblade ved hjælp af en kniv, til at skære stænglerne i sektioner med to blade fastgjort, i modsætning til blad for blad, eller ensarte metoden.

Mecanizado - Se tabaco mecanizado

Media Rueda - Bogstaveligt talt - Halvhjul - beskrivelsen af 50 Habanos bundet i et bundt.

Medio Tiempo - En af tiempo familiens indlægsblade. Denne beskriver den fulde smag, blandt de blade der kun findes blandt de to øverste blade på en solvoksende plante. Fortaleza 4.

Mini Rodero - Også kaldet cajuela. Kasse uden låg, som torcedoren placerer færdige cigarer i, så de kan sættes i roderoer og transporteres sikkert til kvalitetskontrolafdelingen og efterfølgende processer på fabrikken.

Moja - Prosessen at fugte tobaksblade

P


Pacas - Hessian baller hvor indlæg og omblade lagres.

Parejo - En cigar med lige, parallele sider.

Perilla - Hovedet på cigaren.

Pinar del Río - Navnet på den region, der omfatter alle de vigtige vækstzoner i den vestlige del af Cuba, og navnet på provinshovedstaden.

R


Remedios - Cubas ældste tobaksproducerende region. Der er kilden til tobaksblade til José L Piedra.

Reserva - Specielle produktioner af Habanos, der fra tid til anden frigives i små mængder. Udtrykket gælder kun for Habanos, hvis blade alle er blevet lagret i mindst 3 år, før de rulles på fabrikken. De identificeres af et andet bånd på cigarerne, i sorte og sølvfarver.

Rezagado - Sidste klassificering af dæksbladet

Rodero - Stor træbeholder, der indeholder mini-roderos eller cajuelaer fulde af frisklavede cigarer til transport inde i fabrikken til kvalitetskontrol og efterfølgende processer.

S


San Juan y Martínez - En berømt lille by i Vuelta Abajo, der ligger navn til et distrikt, der er beskyttet som oprindelsesbetegnelse. Byen har et særligt ry for dyrkning af indlæg og omblade.

San Luis - Den anden lille by i centrum af den cubanske tobakskultur, der først og fremmest er kendt for dyrkning af dæksblade. Som et distrikt beliggende i Vuelta Abajo-zonen er dets navn beskyttet som oprindelsesbetegnelse.

Seco - En af tiempos familiens indlægsblade. Denne beskriver bladene af medium smag hentet fra midten af planten, som bidrager meget til Habano's aroma. Fortaleza 2.

Semi Vuelta - Tobakszonen beliggende i Pinar del Río-regionen. Kendt hovedsageligt for sin dyrkning af omblade og indlægsblade til Short Filler Habanos og dens produktion af frø til alle typer Habanos.

T


Tabaco - Spansk for tobak, men på Cuba betyder det også en cigar.

Tabaco de Sol - Solvoksende tobak. Udtrykket bruges til at beskrive metoden til at dyrke tobak i fri luft.

Tabaco mecanizado - Cigarer der er maskinfremstillede

Tabaco Negro Cubano - Cubansk sort tobak. Den oprindelige tobaksplante der blev opdaget på øen af Christopher Columbus.

Tabacuba - Det cubanske selskab, der administrerer landbrugs og fremstillings funktioner i den cubanske tobaksindustri.

Tabla - Træpladen, hvorpå torcedorerne fremstiller cigarer.

Tapado - Bogstaveligt talt overdækket. Udtrykket bruges til at beskrive metoden til at dyrke tobak til Dæksblade i skyggen under musselin stof.

Tercio - En balle lavet af yagua, hvor dæksblade ældes.

Tiempos - Det samme som Fortalezas. Forskellige kvaliteter af blade, der er nødvendige til forskellige formål, der kræves til blanding af Habanos.

Torcedor(a) - Cigarrulle. Ordet oversættes som "twister", men det er det sidste, en cigarruller skal gøre, når man fremstiller en cigar.

Totalmente a mano - Helt i hånden. En beskrivelse oprettet i Havana for at skelne mellem de cubanske metoder til fremstilling af cigarer i hånden fra de semi-mekaniserede metoder, der er anvendt andetsteds, som lovligt kan beskrives som "Hecho a Mano" eller "Håndlavet".

Tripa - Indlægstobak, blandingen af to, tre eller fire forskellige typer tobaksblade, der danner hjertet af en Habano og dikterer dens smag.

Tripa Corta - Kort indlægstobak. Indlægstobak, der er lavet af stykker af hakkede tobaksblade, nogle gange kendt som picadura.

Tripa Larga - Lang indlægstobak. Indlægstobak, der er lavet af tobaksblade i fuld længde.

V


 

Veguero - Cubansk tobaks landmand

Vitola - Et ord med mange betydninger. I Cuba henviser det til størrelsen og formen på en cigar (vitola de galera - fabriksnavn og vitola de salida markedsnavn) og også til en bestemt størrelse cigar i en individuel pakning. I Spanien betyder det et cigarebånd eller en ring (vitolfilia - cigarebånds samler). For nogle har det en næsten åndelig betydning, der indkapsler ethvert aspekt af deres cigar efter eget valg.

Volado - Volado beskriver de let aromatiserede blade taget fra bunden af tobaksplanten, som hjælper cigaren med at brænde.

Vuelta Abajo - Vuelta Abajo er den fineste tobaksregion i verden, den vigtigste kilde til tobak for Habanos, og den eneste zone, der dyrker alle bladtyper.

Vuelta Arriba - En tobaksregion i den østlige del af Cuba inklusiv Bariay, hvor Columbus landede i 1492 og opdagede cubansk tobak. Derfor er det D.O.P beskyttet. Tobak dyrkes stadig her, men ikke til Habanos.

Y


Yagua - Den løse del af barken på Royal Palm, Cubas national træ, der bruges til at fremstille baller (tercios), hvor dæksblade ældes.

Z


Zafado - Den blide løsnelse af tobaksblade efter at de er blevet pakket ud i gavillaer fra baller.